Forza 750 . W jakim kolorze wygląda lepiej ?
-
ComoDo
- Młody Wilk
- Imię: Piotr
- Motocykl: Honda Forza 125
Forza 750 . W jakim kolorze wygląda lepiej ?
Po latach bujania się na 125-tkach postanowiłem zrobić w końcu prawo jazdy A i sprawić sobie coś mocniejszego . Jako że lubię skutery , a jednocześnie turystykę motocyklową to mój wybór padł na nową Forzę 750 która jest w pewnym sensie połączeniem skutera i turystyka z oszczędnym silnikiem i automatyczną skrzynią . Korzystając z wyprzedaży rocznika 2022 udało się zmniejszyć cenę o prawie 5 tys i wszystko by było ok tyle, że zostały mi dwa kolory do wyboru . Jedna biała , druga szara kolor Falcon Gray . I tu pojawia się mały ale jednak problem . Który kolor z tych dwóch bardziej pasuje do tego skuteromotocykla ? Mi bardziej się podoba biały, a żonie szary przy czym nie jest to jakiś dramatyczny wybór typu albo taki albo wcale . Wiem że to ja będę Hanką jeździł i najważniejsze jest moje zdanie ale mimo wszystko chciałbym poznać wasze opinie na ten temat . Ewentualnie jakieś inne opinie na temat samego wyboru modelu zanim podpiszę cyrograf .
Dodano po 30 minutach 1 sekundzie:
Mała poprawka - Iridium Grey metalic to jest ten drugi kolor poza białym .
Dodano po 30 minutach 1 sekundzie:
Mała poprawka - Iridium Grey metalic to jest ten drugi kolor poza białym .
Re: Forza 750 . W jakim kolorze wygląda lepiej ?
Hej, wg mnie biały 
Nie dlatego że mam białego Xmaxa, ale wg mnie maxiskutery są ładniejsze i wydają się jeszcze potężniejsze w tym kolorze. Ciemne lub szare barwy pomniejszają optycznie. Czy to auto czy moto. Ale to tylko moja opinia
Nie dlatego że mam białego Xmaxa, ale wg mnie maxiskutery są ładniejsze i wydają się jeszcze potężniejsze w tym kolorze. Ciemne lub szare barwy pomniejszają optycznie. Czy to auto czy moto. Ale to tylko moja opinia
- DjPj One
- Management Watahy
- Motocykl: Peugeot Metropolis 400
-
@ComoDo Na początek gratulację, obyśmy mieli tylko takie problemy z wyborem koloru
Pozwolę sobie zaprezentować Twoje wybory:
Ja bym brał białą

- sokol
- Wilk
- Imię: Aleksander
- Motocykl: Royal Enfield Continental GT 650
-
Kolor to kwestia bardzo subiektywna, mi osobiście bardziej podoba się biała 
Kawasaki ER-5 (2017-2022)
Brixton BX125 (2022-2023)
Honda CB 500 (2023- )
Royal Enfield Continental GT (2024- )
Brixton BX125 (2022-2023)
Honda CB 500 (2023- )
Royal Enfield Continental GT (2024- )
-
ComoDo
- Młody Wilk
Dziękuję za opinie . Fakt że kolor jest kwestią subiektywną i nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia ale myślę, że jak już się kupuje jakiś sprzęt to fajnie jest jak po zejściu z niego i zrobieniu kilku kroków człowiek obejrzy się za siebie , popatrzy i japa mu się uśmiechnie . W/g mnie jak już wspomniałem wcześniej też bardziej ten biały pasuje ,bo jest taki bardziej wyrazisty i wyraźnie się rysują te ostre linie . Przy szarym to trochę mi się to wszystko zlewa w jedną bryłę . Co nie znaczy, że mi się ten szary kolor nie podoba sam w sobie. Jednak już połączenie szarego z czarnym , a białego z czarnym to jest bardzo duża różnica.
- K.N.X10
- Wilk Alfa
- Imię: Krzysztof
- Motocykl: Piaggio X10 125, Kymco CV3 550
-
Jak by była czarna to brał bym czarną
ale nie ma to wybór jest prosty: biała, ale to jest tylko moje zdanie, do *złego nie namawiam* 
Piaggio X10 125 i.e. Executive (2020-...), Kymco CV3 550 ABS NOODOE (2022-...)
-
ComoDo
- Młody Wilk
Gdyby była czarna to nie było by tematu
Niestety mam tylko te dwa kolory do wyboru i cieszę się że jest przynajmniej ten biały do wyboru.
- Dailak
- Management Watahy
- Imię: Przemek
- Motocykl: Honda NT 1100
-
To Ty będziesz nim jeździł, a nie żona, więc bierz co Tobie się podoba. Też brałbym biały. Zaletą tego koloru jest jeszcze to, ze jesteś bardziej widoczny.
Honda Forza 125 (2019-2021)
Honda CTX 700 (2021-2023)
Honda CB 750 Hornet (2023-2026)
Honda NT 1100 (2026-obecnie)
Honda CTX 700 (2021-2023)
Honda CB 750 Hornet (2023-2026)
Honda NT 1100 (2026-obecnie)
- Jorg68
- Wilk Alfa
- Imię: Jerzy
- Motocykl: Yamaha Tricity 300
-
Dobra opinia, biały jest oki.Ced pisze: 25 mar 2023, 17:50 Hej, wg mnie biały
Nie dlatego że mam białego Xmaxa, ale wg mnie maxiskutery są ładniejsze i wydają się jeszcze potężniejsze w tym kolorze. Ciemne lub szare barwy pomniejszają optycznie. Czy to auto czy moto. Ale to tylko moja opinia![]()
- mirpo
- Wilk
- Imię: Miro
- Motocykl: Honda Forza NSS 125cc
-
Bierz białego, białe są fajne
zanim kupiłem swoją Forze 125 to właśnie testowałem na białym egzemplarzu i jak tak patrzyłem na niego to mi się podobał
a potem były kłopoty z dostępnością i finalnie kupiłem niebiesko szary.
W każdym razie biały jest spoko bo każdy biały skuter, motocykl bardzo dobrze się prezentuje, jest lepiej widoczny, a w razie co za jakiś czas możesz plastiki przemalować
zanim kupiłem swoją Forze 125 to właśnie testowałem na białym egzemplarzu i jak tak patrzyłem na niego to mi się podobał
a potem były kłopoty z dostępnością i finalnie kupiłem niebiesko szary. W każdym razie biały jest spoko bo każdy biały skuter, motocykl bardzo dobrze się prezentuje, jest lepiej widoczny, a w razie co za jakiś czas możesz plastiki przemalować