Chodzi mi po głowie zmiana...

Kupujemy motocykl 125+ dylematy, pytania,
Zbój
Wilk
Imię: Krzysztof
Motocykl: Piaggio Mp3 530 HPE

Re: Chodzi mi po głowie zmiana...

Post autor: Zbój »

Tomasson pisze: 11 wrz 2022, 22:34 Gratuluję, fajny wybór. Tak nie skromnie spytam czy wiaderko będzie wystawione do sprzedaży?
Nie wiem... Na prawdę mam do niego spory sentyment i mocno zastanawiam się czy trzymać dwa. Serce podpowiada, że miejsce w garażu jest. Rozum niestety nie podziela entuzjazmu :)
Odpowiadam za to co powiedziałem, a nie za to co zrozumiałeś.
Awatar użytkownika
Tomasson
Wilk
Imię: Tomasz
Motocykl: Honda ...

Post autor: Tomasson »

Rozumiem. gdybyś jednak chciał ,,oddać,, w dobre ręce i pozostawić w rodzinie wilków to daj znać. Ja i tak nie wcześniej jak dopiero na wiosnę będę chciał kupić wymarzoną 125. Pozdrawiam i życzę zadowolenia z nowego nabytku. LwG.
Simson SR50/1 (2022 - 2023)
Suzuki Burgman UH125G (2023 - 2025)
Honda Varadero 125 XL (2023 - 2024)
Benelli TRK 502 (2024 -2025)
... (2025 )
Zbój
Wilk

Tomasson pisze: 12 wrz 2022, 08:40 Rozumiem. gdybyś jednak chciał ,,oddać,, w dobre ręce i pozostawić w rodzinie wilków to daj znać. Ja i tak nie wcześniej jak dopiero na wiosnę będę chciał kupić wymarzoną 125. Pozdrawiam i życzę zadowolenia z nowego nabytku. LwG.
Ok, będę miał na uwadze. 😉
Zbój
Wilk

Dziś miłe zaskoczenie...
Telefon od dealera i informacją, że jeśli nie upieram się przy czarnym i zadowolę każdym innym kolorem z palety dla Piaggio 530, to w zasadzie już w przyszłym tygodniu będę mógł odebrać skuter. OK, nie upierałem się. Szary tez będzie OK :)
Tak więc jest bardzo duża szansa, że jeszcze w tym sezonie uda się przetestować trzy kółka.
Przyznam się, że nie mogę się doczekać...
Jestem cholernie ciekawy "flagowca" ze stajni Piaggio
Awatar użytkownika
DjPj One
Management Watahy
Imię: Piotr
Motocykl: Peugeot Metropolis 400

Post autor: DjPj One »

Czekamy ,aż się pochwalisz 🙂 i kupić Piaggio w najbogatszej wersji bez jazdy próbnej to trzeba mieć fantazję 😉😉😉
Zbój
Wilk

DjPj One pisze: 28 paź 2022, 17:51 Czekamy ,aż się pochwalisz 🙂 i kupić Piaggio w najbogatszej wersji bez jazdy próbnej to trzeba mieć fantazję 😉😉😉
Czasem tak mam, że kupię coś oczami i sercem, a nie rozumem.
Wcześniej przysiadłem się do Peugeota i Yamahy, Piaggio (poprzednik) pojeździłem chwilę i był bardziej niż OK. Wyszedłem z założenia, że nastepca nie będzie gorszy. Sporo czytałem, oglądałem, rozmawiałem i tak jakoś wyszło, ze kupiłem 😁
Siwy Greg
Wilk Alfa
Imię: Grzegorz
Motocykl: Piaggio X10(2022-2023)
Kawasaki Vulcan VN 900(2023.......)

Post autor: Siwy Greg »

I moje gratulacje i zadowolenia z maszyny, bezpiecznej jazdy i bezawaryjnej jazdy 👍. Rodzina Piaggio rośnie w siłę na forum i bardzo dobrze i o to chodzi 😄
Zbój
Wilk

Powolutku zaczynają targać mną emocje zbliżone do tych, które wyzwalają w ludziach najgorsze instynkty...
pod koniec października mówiłem, że dostałem propozycję wcześniejszego odbioru "pińcettrzydziestki" jeśli dopuszczam kolor inny niż wstępnie zamówiony. Zgodziłem się skuszony wizją kilku dni, a nie kilku tygodni czekania. Początkowo skuter miał być do odbioru na początku tygodnia, potem pod koniec tygodnia, a w piątek dowiedziałem się, że najwcześniej pod koniec przyszłego tygodnia. No przyznam szczerze, że leciutko rozczarowany jestem mało profesjonalnym podejściem do tematu, niesłownością, a finalnie brakiem szacunku dla klienta, który nie kupuje piździka do latania z pizzą, tylko jednak zostawia kilkadziesiąt tysięcy.
Nie jest to pierwszy pojazd, który zamawiam nowy w salonie, nie pierwszy "produkcyjny", ale pierwszy przy którym spotykam się z tak częstym przesuwaniem terminu odbioru bez podania konkretnej przyczyny. No nie stawia to dealera w dobrym świetle.
Awatar użytkownika
Jorg68
Wilk Alfa
Imię: Jerzy
Motocykl: Yamaha Tricity 300

Post autor: Jorg68 »

Spokojnie, cierpliwości Yamaha ma to samo. Moje opóźnienie od pierwszego wyznaczonego terminu też było około tygodnia.
Zbój
Wilk

Samo opóźnienie mnie nie wkurza. Wkurza natomiast wprowadzanie w błąd i informowanie o kolejnej zmianie terminu w ostatniej chwili.
Poza tym cierpliwość nigdy nie była moja mocną stroną 😁

Do zlotu jeszcze 191 dni, wiec może się wyrobią 🤣
ODPOWIEDZ