Prawo jazdy kat. A - udało się!

Forumowe wiadomości!
Awatar użytkownika
DjPj One
Management Watahy
Imię: Piotr
Motocykl: Peugeot Metropolis 400

Re: Prawo jazdy kat. A - udało się!

Post autor: DjPj One »

Od dziś (7 sierpnia) wszedł w życie dostęp do tymczasowego prawa jazdy od razu po zdaniu egzamin. W aplikacji mObywatel będzie można po zaliczeniu egzaminu mieć dostęp do tymczasowego prawa jazdy i nie trzeba będzie czekać za wydaniem plastiku. Pięknie nie? ;) Kto tam w kolejce jest następny do zrobienia prawka?
Żeby nie było tak pięknie to od dziś nowy dokument początkowo będzie dostępny tylko dla wybranej grupy kierowców. Nie wiadomo, jakie kryterium stosują twórcy aplikacji, ale chodzi o przetestowanie nowej usługi. Jeśli okaże się, że działa bez zarzutu, tymczasowe elektroniczne prawo jazdy będzie dostępne dla wszystkich obywateli, którzy zdali egzamin, od 21 sierpnia 2023 roku. Czyli niby od 7 ale rzeczywiście od 21 sierpnia :D
Obrazek
Slimak
Wilczek
Imię: Krzysiek
Motocykl: Honda CMX500

Post autor: Slimak »

To jest świetna funkcjonalność, bo w końcu jak ktoś zdał, to znaczy, że może jeździć, a nie, że może jeździć za 14 dni jak mu zrobią plastik ;)
Honda PCX125 >> Honda CMX500
Awatar użytkownika
sokol
Wilk
Imię: Olas
Motocykl: Brixton BX 125
Honda CB 500

Post autor: sokol »

Mam 4 godziny jazdy za sobą. Dla mnie to dobra wiadomość ;)
Awatar użytkownika
Awiator
Management Watahy
Imię: Tomek
Motocykl: Suzuki V Strom 650 XT

Post autor: Awiator »

DjPj One pisze: 07 sie 2023, 19:10 Od dziś (7 sierpnia) wszedł w życie dostęp do tymczasowego prawa jazdy od razu po zdaniu egzamin. W aplikacji mObywatel będzie można po zaliczeniu egzaminu mieć dostęp do tymczasowego prawa jazdy i nie trzeba będzie czekać za wydaniem plastiku. Pięknie nie? ;) Kto tam w kolejce jest następny do zrobienia prawka?
Żeby nie było tak pięknie to od dziś nowy dokument początkowo będzie dostępny tylko dla wybranej grupy kierowców. Nie wiadomo, jakie kryterium stosują twórcy aplikacji, ale chodzi o przetestowanie nowej usługi. Jeśli okaże się, że działa bez zarzutu, tymczasowe elektroniczne prawo jazdy będzie dostępne dla wszystkich obywateli, którzy zdali egzamin, od 21 sierpnia 2023 roku. Czyli niby od 7 ale rzeczywiście od 21 sierpnia :D
Ja już raczej uprawnień rozszerzać nie będę (chyba ze zrobię C jak będzie mnie stać na gigantycznego kampera) ale to świetna wiadomość, dla Kasi (mojej córki), która robi A1:)
ODPOWIEDZ