Co wybrać nastoletniego japończyka czy coś nowego ?
- kuba_kubi
- Młody Wilk
- Imię: Kuba
- Motocykl: Piaggio X8 125 cm ---> Quadro QV3
Co wybrać nastoletniego japończyka czy coś nowego ?
Hej,
W dalszym ciągu posiadam trójkołowca i tak zostanie ale ... nosi mnie by kupić biegowego by można było spokojnie również na dłuższa trasę polecieć. Musi to być coś większego więc jak w temacie na pewno w grę wchodzi Varadero XL ale czy warto płacić tyle 18-20 letni sprzęt ? Stąd pytanie czy taki wiekowy sprzęt czy może nowe np Malaguti Dune X lub np Rieju Aventura ?? Jest jeszcze Derbi Terra ale ciężko dostępny sprzęt. Ktoś może miał do czynienia z którymś ze sprzętów lub poleci coś by pozycja była podobna dla osoby 182cm ??
W dalszym ciągu posiadam trójkołowca i tak zostanie ale ... nosi mnie by kupić biegowego by można było spokojnie również na dłuższa trasę polecieć. Musi to być coś większego więc jak w temacie na pewno w grę wchodzi Varadero XL ale czy warto płacić tyle 18-20 letni sprzęt ? Stąd pytanie czy taki wiekowy sprzęt czy może nowe np Malaguti Dune X lub np Rieju Aventura ?? Jest jeszcze Derbi Terra ale ciężko dostępny sprzęt. Ktoś może miał do czynienia z którymś ze sprzętów lub poleci coś by pozycja była podobna dla osoby 182cm ??
- Romario
- Wilk
- Imię: ROMAN
- Motocykl: Suzuki VL800 Volusia Boulevard .Kawasaki Versys 650
Re: Co wybrać nastoletniego japończyka czy coś nowego ?
Myślę że na początek starczy Kawasaki Versys 650 .Idealny do Twojego wzrostu . Japończyk pełną gębą no i stosunkowo niedrogi . Sprawdzony sprzęt .Miałem taki i mogę Ci go polecić .
-
- Wilk
- Imię: Henryk
- Motocykl: Honda Shadow 125, Honda Varadero 125, Suzuki V Strom 650
Jeśli ma to byś 125- tka to jednak osobiście polecam Varadero. Przez mój garaż przeszły dwa takie motocykle i oprócz normalnych kosztów eksploatacyjnych nie poniosłem żadnych innych strat Cena zakupu i sprzedaży obu były bardzo zblizone. Oczywiście na rynku pojawiło się wiele innych modeli motocykli w tej klasie lecz biorąc pod uwagę podany wzrost- to tu jednak skłonił bym się w stronę tego "starego Japończyka" W tej chwili rynek jest tak nasycony tym modelem że na pewno da się coś kupić w dobrej cenie i względnym stanie technicznym. Polecam zajrzeć na fejsa Varadero tam zawsze jest wielu sprzedających. Przesiadka na większą pojemność to prawie norma
Pisałem to ja - kierownik Varadero z 7 letnim doświadczeniem
Pisałem to ja - kierownik Varadero z 7 letnim doświadczeniem
- kuba_kubi
- Młody Wilk
- Imię: Kuba
- Motocykl: Piaggio X8 125 cm ---> Quadro QV3
@Romario to ma być 125 niestety :/ ale tak gdyby coś to Versys bardzo mi się podoba i na pewno byłbym w trójce sprzętów które bym rozważał
- Romario
- Wilk
- Imię: ROMAN
- Motocykl: Suzuki VL800 Volusia Boulevard .Kawasaki Versys 650
Sorki zrozumiałem że chodzi o coś większego pojemnościowo .
- Fotom
- Młody Wilk
- Imię: Tomasz
- Motocykl: Varadero XL125V5, Suzuki XF650
Jako ambasador małych pojemności i fanatyczny wyznawca Varadero XL125 polecę... zrobić prawo jazdy A. Ceny małych wiader zrobiły się ostatnio abstrakcyjne. W tych samych kosztach można mieć i kategorię i motocykl pojemności dowolnej, na którym, w dodatku, legalnie wyjedziesz za granicę.
To pisałem ja - kierownik Varadero od 10 lat
To pisałem ja - kierownik Varadero od 10 lat
- sokol
- Wilk
- Imię: Aleksander
- Motocykl: Royal Enfield Continental GT 650
Hyosung robi jedne z większych 125. Model aquila (chopper cruiser), model GT (naked wielkości suzuki GS500) i GTR (sport). Nie są to chińczyki a koreańce. Z bolączek to króćce ssące które lubią pękać, ale ktoś już je drukuje na drukarce i można dostać w tanich pieniądzach.
Kawasaki ER-5 (2017-2022)
Brixton BX125 (2022-2023)
Honda CB 500 (2023- )
Royal Enfield Continental GT (2024- )
Brixton BX125 (2022-2023)
Honda CB 500 (2023- )
Royal Enfield Continental GT (2024- )