Co wybrać nastoletniego japończyka czy coś nowego ?

Kupujemy motocykl 125+ dylematy, pytania,
Awatar użytkownika
kuba_kubi
Młody Wilk
Imię: Kuba
Motocykl: Piaggio X8 125 cm ---> Quadro QV3

Co wybrać nastoletniego japończyka czy coś nowego ?

Post autor: kuba_kubi »

Hej,

W dalszym ciągu posiadam trójkołowca i tak zostanie ale ... nosi mnie by kupić biegowego by można było spokojnie również na dłuższa trasę polecieć. Musi to być coś większego więc jak w temacie na pewno w grę wchodzi Varadero XL ale czy warto płacić tyle 18-20 letni sprzęt ? Stąd pytanie czy taki wiekowy sprzęt czy może nowe np Malaguti Dune X lub np Rieju Aventura ?? Jest jeszcze Derbi Terra ale ciężko dostępny sprzęt. Ktoś może miał do czynienia z którymś ze sprzętów lub poleci coś by pozycja była podobna dla osoby 182cm ??
Awatar użytkownika
Romario
Wilk
Imię: ROMAN
Motocykl: Suzuki VL800 Volusia Boulevard .Kawasaki Versys 650

Re: Co wybrać nastoletniego japończyka czy coś nowego ?

Post autor: Romario »

Myślę że na początek starczy Kawasaki Versys 650 .Idealny do Twojego wzrostu . Japończyk pełną gębą :D no i stosunkowo niedrogi . Sprawdzony sprzęt .Miałem taki i mogę Ci go polecić .
wolfqanq
Wilk
Imię: Henryk
Motocykl: Honda Shadow 125, Honda Varadero 125, Suzuki V Strom 650

Post autor: wolfqanq »

Jeśli ma to byś 125- tka to jednak osobiście polecam Varadero. Przez mój garaż przeszły dwa takie motocykle i oprócz normalnych kosztów eksploatacyjnych nie poniosłem żadnych innych strat 😎 Cena zakupu i sprzedaży obu były bardzo zblizone. Oczywiście na rynku pojawiło się wiele innych modeli motocykli w tej klasie lecz biorąc pod uwagę podany wzrost- to tu jednak skłonił bym się w stronę tego "starego Japończyka" W tej chwili rynek jest tak nasycony tym modelem że na pewno da się coś kupić w dobrej cenie i względnym stanie technicznym. Polecam zajrzeć na fejsa Varadero tam zawsze jest wielu sprzedających. Przesiadka na większą pojemność to prawie norma
Pisałem to ja - kierownik Varadero z 7 letnim doświadczeniem 😜
Awatar użytkownika
kuba_kubi
Młody Wilk
Imię: Kuba
Motocykl: Piaggio X8 125 cm ---> Quadro QV3

Post autor: kuba_kubi »

@Romario to ma być 125 niestety :/ ale tak gdyby coś to Versys bardzo mi się podoba i na pewno byłbym w trójce sprzętów które bym rozważał :)
Awatar użytkownika
Romario
Wilk
Imię: ROMAN
Motocykl: Suzuki VL800 Volusia Boulevard .Kawasaki Versys 650

Post autor: Romario »

kuba_kubi pisze: 12 kwie 2024, 08:19 @Romario to ma być 125 niestety :/ ale tak gdyby coś to Versys bardzo mi się podoba i na pewno byłbym w trójce sprzętów które bym rozważał :)
Sorki zrozumiałem że chodzi o coś większego pojemnościowo . :D
Awatar użytkownika
Fotom
Młody Wilk
Imię: Tomasz
Motocykl: Varadero XL125V5, Suzuki XF650

Post autor: Fotom »

Jako ambasador małych pojemności i fanatyczny wyznawca Varadero XL125 polecę... zrobić prawo jazdy A. Ceny małych wiader zrobiły się ostatnio abstrakcyjne. W tych samych kosztach można mieć i kategorię i motocykl pojemności dowolnej, na którym, w dodatku, legalnie wyjedziesz za granicę.
To pisałem ja - kierownik Varadero od 10 lat :ugeek:
Awatar użytkownika
sokol
Wilk
Imię: Aleksander
Motocykl: Royal Enfield Continental GT 650

Post autor: sokol »

Hyosung robi jedne z większych 125. Model aquila (chopper cruiser), model GT (naked wielkości suzuki GS500) i GTR (sport). Nie są to chińczyki a koreańce. Z bolączek to króćce ssące które lubią pękać, ale ktoś już je drukuje na drukarce i można dostać w tanich pieniądzach.
Kawasaki ER-5 (2017-2022)
Brixton BX125 (2022-2023)
Honda CB 500 (2023- )
Royal Enfield Continental GT (2024- )
ODPOWIEDZ